Soft Wax handleiding

Een Soft Wax handleiding is iets waar wij van merken dat daar behoefte aan is. Er staan namelijk zo veel verschillende berichten op internet die het onduidelijk maken voor u hoe u Soft Wax moet gebruiken. Daarom een Soft Wax handleiding voor u zodat u precies weet op welke wijze u de Soft Wax moet aanbrengen en kan komen tot het beste resultaat, waardoor u uw meubels goed en duurzaam kunt gebruiken zonder dat daardoor de matte uitstraling van de verf verloren gaat. Belangrijk is dat u Soft Wax pas gaat aanbrengen als de Chalk Paint™ van Annie Sloan volledig droog is, u moet zich realiseren dat Annie Sloan krijtverf een verf is op waterbasis en het van uitermate groot belang is dat het vocht volledig is verdampt om een echte sterke verf te krijgen. Gaat u het te vroeg behandelen dan is de oppervlakte van de verf wel droog maar het verdampingsproces nog niet volledig afgerond. Daarom is geduld vaak verstandig. Wij raden u aan het meubelstuk na het verven één nacht te laten staan voordat u de Soft Wax aanbrengt.

Nu lezen en horen wij dat over het aanbrengen nogal wat verhalen de ronde gaan, zoals het aanbrengen met een kwast die je ook gebruikt bij het verven. Wij raden dat sterk af, want door het aanbrengen met een normale kwast merken wij dat mensen teveel Soft Wax aanbrengen op de verf. Soft Wax trekt in de verf en de verf heeft maar een beperkte opname capaciteit, vergelijk dat met zonnebrand creme die u aanbrengt op uw gezicht.

Teveel heeft als gevolg dat de zonnebrand creme niet meer intrekt in uw huid omdat de maximale opname is bereikt en u heeft dan een wit gezicht. 

Zo is dat ook bij Soft Wax. De verf heeft een beperkte opname capaciteit en als u teveel aanbrengt trekt het niet meer in de verf. U blijft dan (vetvlekken) de wax zien die op verf ligt en u kunt dat op één manier weg krijgen door de wax uit te poetsen. Maar hierdoor verliest u het matte resultaat en krijgt u een glimmend oppervlak. dat is nu net wat men niet wil, dus echt dun aanbrengen met een katoenen witte doek. U voorkomt ook dat het verf werk vettig blijft, dat is namelijk de overmatige wax die op de verf ligt en dat trekt stof aan. Dat heeft dus niets met de Wax te maken, maar met het feit dat u teveel Soft Wax heeft aangebracht. Nu zijn er ook speciale wax-kwasten  die voorkomen dat u teveel Soft Wax aanbrengt. Zeker voor de regelmatige Chalk Paint™ van Annie Sloan gebruiker een aanrader.

 

Belangrijkste punten zijn dus :

 

a) Laat de verf goed uitharden

 

b) Dun aanbrengen met een wit laken liefst van katoen of een Wax Kwast

 

c) Gebruik geen verfkwast om overmatig aanbengen te voorkomen

© 2012 - 2018 Freddy's Imaginarium & Art Studio | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie